Pada tanggal 29 Januari 2020, sebuah majlis diadakan untuk meraikan mantan ketua pelaksana, Encik Oshman bin Abdullah yang akan menamatkan perkhidmatannya di Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail. Majlis dimulakan pada jam 0830 pagi bertempat di Dewan Olimpik SSTMI dan dipengerusikan oleh En Jasri bin Md Isa selaku pengetua baharu sekolah.

Program Kecemerlangan ICT

*KLIK DENGAN BIJAK*

Tarikh : *20.06.2019 (KHAMIS)*

Masa : *9.00 AM - 11.30 AM*

Tempat : *SISI DEWAN OLIMPIK 

Program ini dianjurkan bertujuan untuk menanam kesedaran diperingkat awal tentang pentingnya menyimpan dan merahsia data peribadi ketika melayari internet. Ia juga diharap mampu membuka mata pelajar tentang sisi buruk internet jika tidak digunakan dengan berilmu dan secara berhemah.👍🏻

PENGERANG- Panitia Biologi telah menghantar 3 orang pelajar bagi mewakili SSTMI dalam Pertandingan Inovasi peringkat daerah Kota Tinggi. Majlis yang disempurnakan oleh Ketua Pegawai Pendidikan Daerah, Tn Hj Mohamad Fadil bin Ishak bertempat di dewan terbuka Sekolah Menengah Pengerang Utama. 

DESARU - Pada 13 jun lepas berlangsungnya satu majlis perpisahan bagi menghargai jasa guru-guru yang akan berpindah dalam bulan ini. Majlis diadakan di Hotel Lotus , Desaru dihadiri semua guru dan jurulatih SSTMI sebaik sahaja tamat sesi persekolahan.